Tänään juhlimme Einarin nimipäivää hakutreenien merkeissä. Molemmilla koirilla oli hirveästi intoa ja autossa mellastettiin melkosella tahdilla odotellessa vuoroa. Ensin Lilli pääsi hommiin, kolmelta maalimieheltä haettiin rullat ja 1 ja 3 oli valmiiksi piilossa mutta aika lähellä että näen mitä se rullan kanssa puuhaa- 2 oli puolipakeneva sekin lähellä keskilinjaa. Vähän se Lilli mellasti ja haukkui mutta toi kuitenki kivasti rullat. Näytölle menin mukaan liinan perässä sen mitä kerkesin. Emmalle oli kolme maalimiestä valmiina piiloutuneena.1 etukulmassa löytyi aika nätisti, 2 oli toisessa etukulmassa ja siinä Emma kaarsi ensin oikealle etsimään ennen kuin lähti suoraan eteen. Ennen kolmosta teimme hienon tyhjän piston vahingossa. En tiennyt missä maalimies on niin lähetin Emman vähän väärästä paikkaa, etsi hetken ja etenin linjaa eteenpäin ja lähetin uudestaan. Sieltä sitten löytyikin maalimies. En halua käyttää apuja koska motivaatiota on, ei siis haitannut yhtään että tuo tyhjä tuli siihen väliin tehtyä. Toki oikeasti siinä tilanteessa olisi pitänyt lähettää keskilinjan toiselle puolelle mutta kun eihän siellä enää ketään ollut haettavana ja mitään tyhjiähän me ei edes oikeasti haluta tehdä.

Myös viime viikon lauantaina kävimme Emman kanssa hakutreeneissä. Lilli oli autossa keräämässä motivaatiota ja näköjään homma onnistui koska tänään Lilli oli niin liekeissä. Emmalla oli kolme maalimiestä ja kaikki löytyivät hienosti ilman apuja, osasin jopa lähettää oikeista paikoista koiraa. Kolmas maalimies oli alamäessä kuopassa mutta juuri Emman kohdalla se taisi saada tuulta sieltä päin kun tiesi täsmälleen mistä lähteä etsimään. Tuntuu nuo kuopat ja mäet olevan joskus hankalia jos ei ole tuulet ihan kohdillaan, vaan tällä kertaa ne oli.

Lilliä ollaan nyt hierottu ja selässä oli vähän jumitusta. Ei kuitenkaan mitään kovin pahaa onneksi. Pitää nyt katsoa miten se hyppytekniikka lähtee sujumaan (jos nyt joskus taas ees treenattais ;)). Sunnuntaina olisi agilitykisat niin pitää nyt katsoa tuota koiruutta vielä miten se hyppää että mennäänkö kisaamaan vaiko ei. Emma kävi keskiviikkona vähän ottamassa agilitya ja huomenna perjantaina on taas harkat. Kovin kevyeltä tuntuu kyllä nuo Emman harkat kun on niin paljon tullut käytyä noissa valmennusryhmissä missä saa ittensäkkin juosta aina ihan piippuun. Vaan hyvähän se on ettei mitään penskakoiria treeneissä ihan piippuun vedetä.

Paimennuksessa Emma pääsi ihan uusiin ulottuvuuksiin. Päätin laittaa sen tekemään jotain muuta kun aidatulla pellolla lönkyttelyä, se kun ei hänestä tunnu kovin mieluisalta. Emma osasi ottaa lampaat karsinasta pois. Irrottaa ne tallin seinästä ja tehdä hakuja avopellolle. Myös eksyneet lampaat se käy vauhdilla nappaamassa mukaan sakkiin, menee sinne lujaa ja kiertää taakse mutta ei yritä napata lammasta mikä on hieno juttu. Yhdelle juntturalle se rupesi jopa haukkumaan kun se ei muuten meinannut liikkua. Pitää näköjään päästää se tekemään vauhdikkaampia hommia että se syttyy näihin hommiin. Lillin kanssa pitää myös tehdä paljon erilaisia hommia, ollaan ehkä tuudituttu liikaa nyt noihin kisaratojen pyörittelyihin ja maahanmenojen hinkkaukseen. Sillekkin pitäisi opettaa nättejä pitkiä hakukaaria ja kuljettamista "missä vaan" niin että se hoitaa yksin sekä etujarrutuksen että takana olon. Nyt tein kuljetusta niin että Lilli oli edessä ja Emma takana. Siinä tuuppasi käymään niin että lampaat kääntyy liian helposti Lillin jarrutuksesta kokonaan ympäri joten sen ei voi antaa olla siellä edessä kokoaikaa. Täytynee treenailla koiria taas yksi kerrallaan koska kahdessa hurjapäässä on minulle liikaa liikkuvia pelinappuloita :)