Patchcoat-leiri järjestettiin Kaavilla raukussa. Mukana oli tilkkuturkkien lisäksi ausseja muista kenneleistä sekä pari vääränrotuistakin. Tosi hieno leiri oli, Teija ja Samuli Juntto toimivat kouluttajina ja heiltä saa aina kauheasti kaikenlaisia vinkkejä asiaan jos toiseen. Myös ruoka oli maittavaa ja leiristä kotiinviemiseksi lähtikin +1kg ihraa (tai voi se olla turvotustakin ;))

Keskiviikkona pitkän menomatkan jälkeen saavuimme viimein perille. Kilometrejä ei nyt niin hirveästi paikanpäälle ollut mutta Jossu keksi kesken matkan lähtä ostamaan uudet sadevaatteet joten minä lenkkeilin sillävälin Lillin kanssa Iisalmen kylillä. Illalla oli esittelykierrokset ja kävimme myös lenkkeilemässä porukalla.

Torstaina alkoi sitten treenit. Suuntasimme jäljelle missä suivaannuin koko jälkiharrastukseen kun Lilli alkanut omatoimisesti nostaa vieraita keppejä. Empun makkarajälki sensijaa meni hienosti. Iltapäivällä treenasimme esineruutua. Lillin ensimmäinen kierros meni siihen että hän juoksenteli pitkin poikin koska on niin hienoa juosta, juoksutreenin päätteeksi hän suvaitsi napata yhden esineen metsästä. Empulle tehtiin kaksi helppoa harjoitusta ja hän nappasikin ruudusta kaksi esinettä hyvin. Toisella kierroksella Lilli oli jo rauhoittunut ja teki kaksi pistoa mistä nosti myös kaksi esinettä. Eli kyllä se osaa kun vaan kehtaa keskittyä muuhuin kuin juoksemiseen.

Illalla meillä oli ratkiriemukas leirikisa missä joukkueemme Team Azerit ei ihan päässyt kärkikahinoihin mukaan. Selkeästi suunnittelustrategiamme oli liian heikollapohjalla. Kisasimme ensin jäljellä, sitten näyttelyissä ja sitten suojeluosuudella. Emppu ja Lilli olivat hyviä jälkikoiria, Lilli ei vaan halunnut luovuttaa löytämiään esineitä ja raivosi ja hillui. Emppu ainoastaan hillui. Azerbaitsanilainen tuomari veti meille arvalla arvostelut näyttelyosuudella, harmiksi hukkasin molempien koirien arvostelulaput, minkäs sille voi kun ne kaikki oikeatkin hukkaan aina ennenkuin olen edes näyttelymatkalta kotiin päässyt. Suojelussa kiersimme piiloja ja lopuksi Lilli haukkui sikanaamarilla varustetulle pehmomaalimiehelle. Emppu suoritti maalimiehen hiljaisena vartiona istumalla selkä maalimiestä päin.

Perjantaina aloitimme ohjatuissa Sampan hakutreeneissä. Empulla oli tuli hännänalla ja se juoksi hakumetsässä varmaan 10km kun oli niin innoissaan. 5 maalimiestä laitettin, viimeiset ihan puolipakenevia että Emppu ymmärtäisi ettei yhdellä pistolla tarvitse etsiä koko aluetta. Huhhuh. Varmaan aletaan käymään hakutreeneissä vaikka pyörällä että Emppu ei olisi niin sekaisin innosta ;) Illalla treenasimme myös tokoa Tytin ohjauksessa. Lilli teki noutoja; metallia, tunnaria ja hyppynoutoa. Metalli oli aika ällö ja tunnarissa pitää laajentaa aluetta mistä etsitään ettei koiruus totu aina tiiviiseen ympyrään tai tiiviiseen jonoon. Kun Lillillä oli iso ympyrä se ei edes hoksannut ympyrän toisella puolella olevia kapuloita vaan haisteli vaan ne mitkä näki tai toi väärän ärrinmurrin. Seuraavalla kerralla toi kyllä oikean ja tunnin päästä tehdyssä treenissä toi myös oikean. Empun kanssa katsottiin vähän takapään käyttöä käännöksissä. Empun takalisto liikkuu kuulemma hyvin. 

Lauantaina aamusta treenasimme esineruutua, molemmilla koirilla sujui mukavasti, toki pistojen suoruuteen pitäisi kiinnittää huomiota enemmän. Seuraaviin treeneihin vaan tosi kapea kaistale missä on pakko edetä suoraan. Treenien jälkeen Emppu pääsi leikkimään siskojensa kanssa ja hyvät oli leikit. Emppu leikkii yleensä itseään vanhempien koirien kanssa niin se on kyllä ihan erilainen leikkiessään ikätovereiden kanssa. Hakuharkatkin meni paremmin kun esineet ja leikkiminen oli vienyt pahimmat höyryt koirasta. Nyt saatiin jopa suoria pistoja. Myös umpparit sujuu hyvin sekä vieraat maalimiehet ovat Empulle aivan yhtä ihania kuin meidän oman porukan maalimiehetkin.

Sunnuntaina seurasin vähän aikaa tokoa mutta olo alkoi olla jo niin huono että vetäydyin nukkumaan. Migreenilääkkeet aiheuttaa välillä sen että menee maha ihan sekaisin ja mahalääkkeet ei tietenkään olleet mukana. Onneksi olo kuitenkin parani aikasen pian. Kyllä sitä olisi vielä jaksanut leireillä kotvasen aikaa lisää :) Mahtava leiri oli, kiitokset Miimille, kouluttajille ja ihanille leiriläisille. Kuvia tulee kunhan vuodatus jälleen toimisi ;)

Leiriltä saatiin jopa intoa treeneihin. Maanantaina treenasin vähän noutoja ja seuruuta ja Empun kanssa agilitya. Jospa tämä tästä ;)