Pääsimme korkkaamaan hakukauden kevään tullessa ihan yllättäen! Lunta/loskaa silti piisaa vielä joksikin aikaa. Treenailimme Valkeisjärjellä ja tavoitteena oli saada Lilli rohkeasti ja nopeasti maalimiehen tykö, ei siis mitään etsintää kunnolla vaan eteneminen tietä pitkin ja molarit olivat siinä aika näkösällä puiden takana. Lilli olikin aika reippaana ja lähti hyvällä tempolla etenemään ja haukkuikin sitten maalimiehille mukavasti. Ja positiivista haukkua oli, häntä nääs heilui samalla :) Kolme maalimiestä sitten haukuttiin ja sitten Lilli pääsi vielä leikkimään briardi Vicon kanssa pienelle lenkille. Lilli vaan on nykyään semmonen, ahaa tuo on poika, mä saan sitten määräillä sitä ja sen on parempi tehdä niinkuin minä sanon. Että semmonen tytär, mutta onneksi Vico näytti silti aika iloiselta leikkiessään vaikka Lilli välillä yrittikin komennella :)

Treenailtiin myös tälläviikolla hakuporukan kanssa tottista hallilla. Otimme paikalla olon, noutoja, henkilöryhmän ja jotain muuta hömpyttelyä. Myös Ruutin kanssa kävin ohjatuissa tokoissa keskiviikkona. Aluksi oli haasteellista että Ruuti ei olisi nuuskinut mattoa ja heiluttanut kokoajan häntää kahdelle ihanalle sakemannitytölle hihih. No tehtiin me sitten seuraamista, liikkeestä maahanmenoja ja seisomista sekä paikallaoloa. Ruutilla on hyvä paikallaolo ja seisominen, maahanmenoon kaipaisin lisää nopeutta mutta ryhmän vetäjä toppuutteli minua että muistappa että tuo ei ole mikään säpäkkä paimenkoira, ei siltä välttämättä koskaan saa mitään räjähtävän nopeita liikkeitä :) Sitten leikimme Ruutin kanssa wuballa ja unohdin taas ettei se leikkikaveri ole mikään pieni paimentyttö ja sain sitten tassusta päähän melkosella rytinällä, noh oma syy, mitä villitsen tuommosta jättiläistä!

Agilityä otin omikseen Tommin avustaman hallilla. Lilli meni jo A-estettä irti ja osasi hienosti hakea alas sanalla kakskakkosen ihan oikeaan paikkaan, jee. Seuraavaksi pitäsi alkaa harjoittelmaan sitä että minä jatkan juoksua eteenpäin ja Lilli jää kököttämään sinne alastuloon. Myös keinua menimme ilman hihnaa ja se on edelleenkin hyvin mieluisa este. 12 pystykepakolla tarvimme vielä hihnaa, mutta eiköhän nekin saada pikkuhiljaa kuntoon. Otin myös noutoa Lillillä ja sekin alkaa olla niin mieluisa juttu että Lilli ihan haukahtaa onnesta kun saa käskyn lähteä hakemaan, reppana toinen.