Molemmilla koirilla on ollut kauhea nälkä. Hieno juttu sinänsä vaan harmillista että Emppu on nälkäinen paimenessakin ja haluaisi vain varastella lampaiden leipiä tai syödä niiden kakkaa. Paimennetaan vaan silloin kun on ihan pakko. Onneksi sain Empulle henkilökohtaisen avustajan Johannan mukaan harkkaamaan niin saataisiin edes jotain aikaiseksi. Ja sonnan syöntiin tulee nyt välitön komennus kun on koiralla kaveri siellä takana. Uskon että se jossain vaiheessa syttyy ja alkaa työskentelemään minulle, sillä kun olisi niin hyvä luonne muuten paimennukseen. Emppu on tosi voimakas lampaille ja saa ne hienosti liikkeelle jos vain haluaa, sillä ei myöskään ole yhtään agrea niitä kohtaa joten sitä on tosi helppo työstää siinämielessäkin. Lilli on paimentanut edelleen vauhdikkaasti mutta pysynyt silti suhteellisen mukavasti töiden parissa eikä ole ylikuumentunut. (ainakaan kovin paljoa...)

Tässäpä pari videota Emmasta: http://hujo.kuvat.fi/kuvat/Paimentolaisia/SPA50151.AVI

Lillistä: http://hujo.kuvat.fi/kuvat/Paimentolaisia/SPA50159.AVI

Ruutista: http://hujo.kuvat.fi/kuvat/Paimentolaisia/SPA50155.AVI

Ruuti yllätti ja paimensi lopuksi tosi hyvin, meinasi vähän kuumua mutta tosi mukavasti siihen nähden ettei se paljon paimentanut ole :) Huomenna on taas paimennusharkat sovittuna. (Mukavampi treenata porukalla) ja suunnnittelin että otetaan pari uuttakin lammasta sekaan mukaan. Saa nähdä onko ne ihan kauhusta kankeana siellä kun tuntuu että ne on niin arkoja ihmisille vieläkin.

Hakutreenitkin saatiin taas käyntiin. Molemmille koirille tuli hyvä treeni jesh. Jos Emppu ei diggaile paimennusta niin hakua se ainakin rakastaa. Etsintä oli vauhdikasta, pistot olisi saaneet olla suorempia mutta molemmat koirat varmaan juoksemisen ilosta veti kunnon spurttia metsässä, no eipähän ainakaan ole laiskoja tapauksia ;) Emppu kävi myös tänään hakukurssilla esimerkki koirana ja oli aikasen innoissaan ja tälläkertaa pistotkin oli suorempia. Ja samalla kun roudasin agilityesteitä otimme myös 2o2 pysäytyksiä kontakteilla tänään, hyvin sujuu. Hakukuvat nappasi Jenni ja siitä kiitos hänelle ;) Lillillä on tuota vauhtia nykysin aikalailla ;)

Tällä viikolla ohjelmassa: Maanantaina paimennusta Lilli ja Emppu sekä Empulla agility, tiistaina Lillin activen agility, keskiviikkona olisi tarkoitus ottaa peltojälkeä ja tottista molempien kanssa, torstaina tottista ja paimennusta ja pe-su olisi Mudien agility/toko leiri. Joten mukavasti ohjelmaa luvassa! Yritän pitää tottisreenit hyvin lyhyinä ja lähinnä Lillukan BH-koe treeniä. Toki Emppu voisi sekoilla samalla kentällä ja jos ottaisi vaikka laukauksia sille. Empun hypyt on agissa olleet vieläkin aika matalia joten jospa niitä nostettaisiin ainakin jossain tämän viikon treeneissä, katsotaan. Toisaalta ne kyllä kerkeää hyvin nostaa jos tavoitteena on startata vasta ensi tammikuussa. Kauheasti tekisi kyllä mieli mennä aikaisemminkin jo kisaamaan mutta ei saisi nyt kiirehtiä vaan rauhassa rakentaa koira valmiiksi ;)