Nyt ollaan joudettu taas kahtiin hakutreeneihin mukaan ja tällä viikolla on vielä torstaina taas treenit. Ai että miten hauskaa. Haku on kyllä niin mainio laji ja meillä on niin hyvä porukkakin että treeneissä on kyllä niin kivaa. Ekat treenit oli vähän kevyeämmät koska koirat oli ollut paimenessa. Molemmille koirille kaksi maalimiestä jotka löytyivät nopsaan. Aussiet on niin nopeita koiria että niillä on kyllä pistot tosi vikkeliä kun ne viilettää matalana pitkin metsää. Lillillä ilmaisu irtorullilla ja se osaakin jo hyvin ottaa rullan itsenäisesti. Jatketaan näillä nyt hetki ennenkuin siirrytään kiintorullalle. Emma oli ihan liekeissä ja alkaa etsintä olla tosi hyvällä mallilla. Hyvin voisi ottaa irtorullan jo sillekkin metsään mutta jatkamme kuitenkin nyt vielä hetken etsintöjä ennenkuin aletaan rullan kanssa mennä.

Maanantain hakutreeneissä treenasimme taas tosi siistillä alueella missä koiran oli hyvä edetä. Tehtiinkin hieman yli syvä alue. Molemmat koirat meni kuin tykistä ammuittuina. Emmalle oli 4 maalimiestä ja kuntokin tuntuu olevan kohdillaan koska jaksoi hyvin etsiä ja tarkistaa koko alokasluokan alueen. Maalimiehet oli etu- ja takakulmissa. Tyhjiä pistoja ei tullut koska Emma sai jo keskialueelle lähettäessä jossainvaiheessa hajun takaosassa olleista maalimiehistä. Enkä halua sitä poiskaan kutsua kun se etsii niin sinnikkäästi. Aika lyhyeltä tuntuu tuo alokasluokan alue, nopealla koiralla sen tarkistamiseen ei kyllä siistissä maastossa montaa minuuttia mene. Eri juttu tietenkin jos maasto olisi hankalampaa ja enemmän piiloja. Aavalla alueella kun eteneminen ja etsiminen tuntuu olevan niin vauhdikasta. Tuuli oli hieman ihmeellinen ja heitteli hajuja viistoon ja siitä syystä koirat meni välillä vinoon, maalimiehet kuitenkin löytyi kivasti niin eipä se haitannut vaikka pientä mutkaa tuli. Lillikin kuskasi kivasti rullaa ja vauhtia oli mukavasti. Hakuilun jälkeen Emma pääsi vielä esineruutuun josta haki minulle kaksi esinettä, avustaja piti koiraa kiinni ja vein itse esineet ruutuun, mukavasti Emppu intoili ruudussa ja toi hanskan ja penaalin minulle käteen. Esineitä ollaan tehty valitettavan vähän mutta jospas se tästä ;) Lillin kanssa ei keretty tehdä esineitä kun piti kiiruhtaa töihin.

Huomenna ohjelmassa peltojälkeä, saas nähdä miten jäljestys sujuu kun ei olla keretty tällevuodelle tehdä jälkeä vielä ollenkaan. Usko on kuitenki kova että molemmat koirat jäljestäis ;)