Reenattu ollaan taas, jee! Mistähän aloittaisi tai mitä muistaisi. No jos vaikka laji kerrallaan laitellaan raporttia. Paimennettu ollaan ja siinä ei ole tapahtunut mitään erikoista, Lillin maahanmenot on edelleenkin liian kovalla vireellä varustettuja eikä se malta rauhoittua maahan. Sekään ei taida olla ratkaisu että antaisin sen ensin työskennellä itsensä väsyksiin ja sitten alkaisin ottaa maahanmenoja, kisoissa kun se on ihan varmasti niin villinä että maahanmenot tulisi osata vaikka koira olisikin miten villinä vaan... Emma ei vieläkään jaksa työskennellä paria minuuttia enempää ja väsyy kovin helposti. Jos se saa olla Lillin kanssa hommissa se jaksaa toki paremmin koska voi välillä huilata ja välillä tehdän vähän jotain mitä pystyy/haluaa.

Agiliitelyssä Emma on edistynyt hienosti, sillä voi mennä jo pientä rataa ja se alkaa jo vähän innostuakkin välillä ;) Vinokepit sujuu hyvin myös. Isoja A-esteitä ja/tai puomia ei olla juurikaan tehty joten niillä ollaan vielä tutustelu asteella. Kontaktipysäytyksiä ollaan tehty ja keinua osissa. Paljon tarvii vielä vaan varmuutta että saataisiin palaset koottua yhteen ja vauhtia kehiin. Tosin aloitan noiden isojen esteiden reenauksen kunnolla vasta kunhan Emma on täyttänyt vuoden ja toivottavasti vähän tiivistynyt rakenteeltaan. Lillin treenit on olleet tosi vaikeita ja ollaan painiskeltu irtoamisen kanssa, Lillistä kun on kaikista mainiointa kulkea lähellä minua. Saapas nähdä miten meidän käy lauantain kisoissa :)

Hakuakin ollaan reenattu Emman kanssa ja hyvin pyyhkii. Emma on taitava tässä hommassa. Viimeksi raahattiin metsään teltta joka ensin ihmetytti Emmaa mutta uskalsi se sitten hyvin mennä sisään telttaan. Kaksi maalimiestä haettiin teltasta ja yksi normaalisti metsästä takarajalta. Hyvin irtoaapi! Lillin kanssa jatketaan irtorullien kanssa puuhailua, tosin mietityttää oiskohan vaan viisainta keskittyä Emman kanssa hakuiluun, mutta ainakin vielä toistaiseksi se on käynyt että on hakuporukassa kahden koiran kera koska useat muutkin ovat ;) Talveksi ois tarkoitus ottaa treenivuoroja hallille josko vähän tottista tulis otettua.

Tokoa ollaan reenailtu pikkaisen. Emman kanssa tehty noutoa ja Emma tuntuu olevan hulluna puukapuloihin joten niillä tuntuu nouto sujuvan paremmin kuin esim. narulelulla. Vauhtinoudot sujuu hyvin ja pitämistäkin ollaan tehty. Viimeksi toi tosi hyvin lyhyeltä matkalta kapulaa myös, eli nosti maasta minulle syykkyyn. Nyt kun saisi vielä tuo-käskyn vahvaksi niin homma alkaa olla pulkassa. Emma on myös treenannut seuruun alkeita, mutta siinä ei olla juuri edetty yhtä askelta pidemmälle. Imuttamalla ollaan sitten harjoiteltu suoruutta ja kropan käyttöä käännöksissä. Kontakti sillä on tosi hyvä joten nyt vaan pitää saada tuo vaappuja pysymään oikeassa paikassa. Lillin kanssa ollaan sillontällöin tehty vähän tokoa, pidetty avo-liikkeitä vähän kasassa ja semmosta. Seuruu on hyvää silloin kun se on tosi korkeassa vireessä, mietiskelyssä onkin nyt että miten tuon huippuvireen sais kokeeseen. Varmaan pitäs itellä juoda se pullo viskiä niin ois tarpeeksi rentona siellä koetilanteessa. Onneksi toko on meidän eläkelaji koska ei vois tällähetkellä kyllä vähempää kiinnostaa harjoitella jotain seisomiseen liittyviä kaukokäskytekniikoita tai luoksetulon pysäytyksiä, plääh! Voihan tokomasennus!

Emppua ei paljon masennus paina koska maailmassa on niin paljon ruokaa olemassa!