Blogi elää jälkijunassa ja päivitysten sisältö on, noh sanotaanko että hieman sekava. Mutta niin on varmaan blogin pitäjäkin. Kauhukseni huomasin kalenteristani että seuraavan kerran siellä on tyhjää joskus syyskuun puolessavälissä. Puuh!

Omien koirien kanssa on touhuiltu eri lajien parissa. Jospa niistä nyt ensin. Lilli on äippäloman jälkeen ottanut pari kertaa agilitya ja vähän tokoa. Tokossa tuntuu olevan niin innoissaan ettei oikein meinaa pysyä hyppysissä. Tosin jos en jotain ihmeparantumista koe tokokisoissa jännittämisen kanssa niin tuskinpa mihinkään kokeeseen ihan heti mennään. Paimennettukkin ollaan ja sehän oli aluksi aika katastrofaalista kun koiralla on niin mahottomasti virtaa. Toivotaan että säilymme elossa viikonlopun kisoista ja ohjaaja ei kuole sydäriin sinne radalle. Kyllä se on juhlinnan paikka ihan oikeasti jos me sieltä edes joku titteli saadaan. Lilli kun ei oikein ymmärrä sellaista paimennusta että tehdään vain töitä n. 4minuuttia jonkun radan verran kun töitä voisi paiskia sen 8h päivässä mieluiten. Lilli on työmyyrä. Lilli paimentaa myös mukavasti meillä paimentamassa käyvien koirien kanssa jos joltain voimat loppuu niin Lilli kyllä peesaa.

lillipaimen-normal.jpg

Emman kanssa ollaan tehty vähän tokoa, agia ja paimennettu. Emma kävi myös mätsärissä tienaamassa hyviä palkintoja mm. rokotuslahjakortin sijoittumalla BIS2! Emma on kaunis ja kohtuullinen aussie, harmi ettei näitä kevyitä ja kohtuullisen turkin omaavia palkita oikeissa näytelmissä. Minun silmää se vaan miellyttää ;) Emmaa esittää meidän handleri Iida joka onkin taitava koirien kanssa. Myös Iidan pikkusisko Linda esitti mm. meidän saksanseisoja Sennin JH-kisan voittoon ja aikaisemmin kesällä lapsi ja koirakisan voittoon. Onhan se vaan etevän näköistä kun saksanseisoja pelittää nuoren ohjaajan kanssa. Emman kanssa jännitämme nyt miten ASCA:n kisat sujuvat, mutta Emma on  niin sydämellinen koira ettei sitä voi paheksua vaikkei kaikki nyt ihan meniskään niinkuin strömsössä.

emmamatch-normal.jpg

Kelly on treenannut aikasta vähäsen. Se on välillä liikkunut epäpuhtaasti ja on vielä kovin keskeneräinen rakenteeltaan. Jännitinkin kun Kelly oli ilmoitettu Oulun näytelmiin että saa varmaan hylsyn kun yksi ylimääräinen hammas löytyy ja liikkuminen on mitä on. Tuloksena kuitenkin EH hyvin arvosteluin. Arvostelu meni jotenkin näin: Hyvän tyyppinen 9kk ikäinen narttu. Hyvä pää, hyvät korvat ja oikea purenta. Hyvän laatuinen turkki. Liikkuu varsinkin takaa ahtaasti. Ihana luonne. Arvostelussa luki varmaan myös jotain muutakin mutta en muista missä koko lappu on enkä juuri mitään sen sisällöstä; kaikki muu oli kuitenkin hyvää paitsi liikkeet ja se olikin odotettavissa. Kelly yritti mennä ihanan tuomarin syliin istumaan ja esiintyi muuten tosi hyvin. Kelly osallistui myös sattumalta JH-kisaan kun Iidan oikea JH-koira oli juuri samaan aikaan kehässä. Kelly esiintyi sielläkin hyvin. Kellyn kanssa on käyty myös lampailla jonkun verran, se tottelee pääsäntöisesti maahan käskyn. Suuntia se osaa jokseenkin käsimerkein mutta pillin kanssa pitäisi alkaa nyt tekemään pohjia sille. Voi kun vaan kroppa kehittyisi niin pääsisimme töihin pikkuhiljaa. Kellyllä on mahtava hakukaari ja siltä hoituisi varmasti ihan kaikenlaiset työt, kun vaan saadaan se aisoihin ;)

kellyjh-normal.jpg

Kasvattipennut on olleet aivan päteviä. Osa on tutustunut tokoo, agilityyn, jälkeen ja lampaitakin on nuuskuteltu. Hirmu oppivaisia ja vastaanottavaisia ovat olleet sen mitä olen niitä päässyt seuraamaan. Kyllä niistä hyviä tulloo!

rallijaeemeli-normal.jpg

Pennut kävivät lasten käsiteltävinä paljon ennen luovutusta ja sitä ollaan jatkettu ainakin osan pennuista kanssa :) Eemeli olikin aivan oivallinen hoitaja! Ralli onkin Tiinan ja Saulin luona päässyt käymään jo jäljellä, tokossa ja lampaita katsomassa.

jarejaluca-normal.jpg

Jarella on mennyt hienosti Lucan kanssa. Jare kävi myös agilitytunnilla raivoamassa boksissa ja tykittämässä putkia ;) Hauska nähdä kun pennut on jo nyt niin nopeita. Huh!

yhteis-normal.jpg

Koko köörin kanssa sovittiin jo syksyksi leiri missä ainakin paimennetaan ja otetaan agilityn alkeita. Ehkä myös tottista/pk-juttuja. Katsotaan! Mukavaa kun porukka on niin aktiivista!

rudijaike-normal.jpg

Ja kauniitakin nuo pennut on. Voi auts!

Priima-pennulla on oma blogikin: http://ootsilkkii.blogspot.fi

Aika näppärää kun nuo on käyneet jo fyssarillakin pentutarkissa! Ell. kehui meidän pentuja potrakoiksi ja hyvä luustoisiksi. Kukaan ei ollut yhtään heiverö, päin vastoin ;) Ja kuulemma reippaita matkaajia: ell. tykkäsi käsitellä pentuja mitkä oli reippaita eivätkä olleet oksennelleet sun muuta kuljetusboksiin. Niiden kanssa kyllä autoiltiinkin niin paljon että en usko että niille mitään matkapahoinvointia ainakaan autoilun suhteen pitäisi tulla. Huomenna matkaamme Kiteelle, saas nähdä kerkeääkö siellä datailla ja tehdä lisää päivityksiä tähän jo melkeen unholaan painuneeseen blogiin ;)